مقالات >> سلامت >> سرطان >>
دانشگاه «جان هاپکینز» اکنون خبرهای جدیدی در مورد سرطان به ما میدهد. پس از سالها که تنها راه برای کاهش سرطان، استفاده از شیمی درمانی بود اکنون دریافته اند که روش جایگزینی هم برای شیمی درمانی وجود دارد.
1. سلولهای سرطانی در بدن هر فردی وجود دارند و این سلولهای سرطانی هرگز در آزمایشات معمولی خود را نشان نمیدهند. مگر اینکه تعداد آنها زیاد شده و به یک میلیون سلول سرطانی برسد. زمانی که پزشکی به بیمار سرطانی می گوید که هیچ سلول سرطانی پس از معالجه در بدن آنها دیده نمی شود این بدین معنی نیست که هیچ سلول سرطانی در بدن بیمار وجود ندارد بلکه باین معنی می باشد که آزمایشات قادر نیستند سلولهای سرطانی را بیابند زیراآنها هنوز به اندازه ای نرسیده اند که در آزمایشات مشخص گردند.
2. سلولهای سرطانی در طول زندگی هر فردی چندین بار (6 تا بیش از 10 بار) بوجود می آیند.
3. اگر بدن فرد از یک سیستم ایمنی قوی برخوردار باشد سلولهای سرطانی از بین می روند و جلوی رشد و نمو آنها گرفته شده و نمی توانند تبدیل به غده و یا تومورهای سرطانی گردند.
4. زمانی که فردی مبتلا به سرطان می شود این حاکی از آن است که فرد مورد نظر دارای کمبودهای تغذیه ای متعدد می باشد، و این کمبودها می توانند با 4 عامل مرتبط باشند:
1. ژنتیک، 2. محیطی، 3. تعذیه، 4. شیوه زندگی
5. برای غلبه بر کمبودهای تغذیه ای می توان با تغییر دادن رژیم غذایی و استفاده از مکمل های غذایی، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد.
6. شیمی درمانی، سلولهای سرطانی را که به سرعت در حال رشد می باشند از بین می برد و از طرفی سبب از بین رفتن سلولهای سالمی می شود که در مغز استخوان و در ناحیه معده – روده ساخته میشوند و همچنین سبب آسیب دیدن اندام هایی مانند کلیه ها، کبد، قلب و ششها و غیره می گردد.
7. پرتودرمانی نیزاگر چه سبب از بین رفتن سلولهای سرطانی می گردد و لی از سوی دیگر سبب سوختن و یا آسیب دیدن و از بین رفتن سلولهای سالم و بافتها واندامها می گردد.
8. درمانهای داخلی مانند شیمی درمانی و پرتودرمانی اغلب سبب کوچک شدن اندازه تومور می گردد. لازم به ذکر است که استفاده دراز مدت از این دو روش منجر به نابودی کامل تومور نمی گردد.
9. زمانی که فرد مبتلا به سرطان ،با شیمی درمانی و پرتودرمانی معالجه می شود به سیستم ایمنی بدن آسیب وارد شده و آن را در معرض خطر قرارمیدهد ؛ از این رو زمینه برای ابتلای به انواع مشکلات و عفونتها در بدن بوجود می آید.
10. شیمی درمانی و پرتودرمانی می توانند سبب جهش و تغییر سلولهای سرطانی و مقاوم شدن آنها دربرابردرمان شده و درنتیجه مبارزه با آنها با مشکل روبرو میشود. از طرفی عمل جراحی نیز می تواند سبب پخش و گسترش سلولهای سرطانی به سایر نقاط بدن گردد.
11. یک راه موثر برای مبارزه با سرطان، غذا نرساندن به سلولهای سرطانی می باشد . از این رو این سلولها در اثر کمبود غذا نمی توانند به خوبی رشد یافته و تکثیر یابند.
غذاها و سلولهای سرطانی
الف- شکر و یا قند، تغذیه رسان (سوخت رسان) سلولهای سرطانی می باشند. با کنار گذاشتن شکر میتوان سلولهای سرطانی را ازیک منبع تغذیه کننده محروم کرد. سایر شیرین کننده ها (جایگزین شکر)که همگی از «اسپارتام» ساخته می شوند نیزمضر هستند ؛ یک جایگزین طبیعی برای شکر می تواند عسل و یا ملاس (شیره چغندر به هنگام تصفیه قند) باشد آن هم به میزان کم مصرف شود. نمکی که بر سر میز غذای شما وجود دارد برای سفید شدن، ترکیبات شیمیایی زیادی به آن اضافه شده و برای شما مضر است. جایگزین بهتر برای نمک همان نمک دریایی است.
ب. سلولهای سرطانی در محیط های اسیدی رشد می کنند. رژیم غذایی حاوی گوشت ،اسیدی می باشد و بهتر است که ماهی بیشتر مصرف شود و گوشت مرغ بهتر از گوشت گاو و خوک می باشد. گوشت هم چنین حاوی آنتی بیوتیک (موادی که در بدن حیوانات اهلی زندگی می کنند) هورمونها و انگل ها می باشد که همگی برای بدن خصوصا بیماران مبتلا به سرطان مضرند.
ج. رژیم غذایی که 10% آن حاوی سبزیجات تازه، آبمیوه، غلات سبوس دار، حبوبات، دانه ها، مغزها و کمی میوه می باشد میتواند بدن را به سمت یک محیط قلیایی سوق دهد. 20% باقیمانده هم می تواند شامل بنشن جات (انواع لوبیا) به شکل پخته شده باشد.
آب سبزیجات تازه با فراهم کردن آنزیمهای فعالی که براحتی جذب می شوند می تواند طی 15 دقیقه به سطح سلولی رسیده و سلولهای سالم را تغذیه کرده و رشد آنها را سریعتر نماید. برای تأمین آنزیم های زنده و فعال و ساخت سلولهای سالم، آب سبزیجات تازه بنوشید (سبزیجات شامل جوانه های انواع بنشن) و در روز 3 تا 4 وعده سبزیجات خام مصرف کنید. فراموش نکنید که آنزیمها در حرارت 40 درجه سانیتگراد از بین می روند.
د. از خوردن چای، قهوه، شکلات که حاوی کافئین می باشند اجتناب کنید. چای سبز جایگزین مناسبی برای آنها می باشد و خاصیت ضد سرطانی دارد. بهترین آب برای نوشیدن، آب تصفیه شده و خالص یا آب فیلتر شده است. از نوشیدن آب مقطر خودداری کنید چون محیط آن اسیدی است.
12. پروتئین گوشت از آنجایی که دیرهضم می باشد نیاز به آنزیمهای هضم کننده فراوانی دارد. گوشت هضم نشده ای که در روده ها باقی می ماند فاسدشده و سبب ایجاد ترکیبات سمی و مضر در بدن می شود.
13. دیواره های سلولهای سرطانی دارای پوشش پروتئینی سختی میباشند. با خودداری از خوردن گوشت و یا کمتر خوردن آن، آنزیم های بیشتری در بدن آزاد میشوند و به دیواره های پروتئینی سلولهای سرطانی حمله می کنند و به سلولهای محافظ موجود در بدن اجازه می دهند که سلولهای سرطانی را از بین ببرند.
14. بعضی از مکملهای غذایی سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند مانندآنتی اکسیدانها، ویتامینها، مواد معدنی و غیره... و مقاومت بدن را در برابر سلولهای سرطانی بالا می برند. بعضی از مکمل ها مانند ویتامین E به بدن کمک می کنند تا سلولهای ناخواسته و آسیب دیده و غیر ضروری را از بین ببرد.
15. سرطان بیماری جسم ، روح و فکر و ذهن انسان می باشد. داشتن یک روحیه فعال و با نشاط و مثبت می تواند فرد مبتلا به سرطان را نجات دهد. خشم و عصبانیت، بخشنده نبودن وکینه به دل گرفتن، بدخلق بودن ،بدن رابه سمت استرس و محیط اسیدی می برد. بیاموزیم که روحیه بخشنده و مهربان داشته باشیم. یادبگیریم که بخود آرامش دهیم (relaxation) و از زندگی لذت ببریم.
16. سلولهای سرطانی در محیط های اکسیژنی قادر به رشد و نمو نمی باشند. ورزش روزانه و نفس عمیق کشیدن سبب میشوند که اکسیژن بیشتری به سلولهای بدن برسند. اکسیژن درمانی یکی از روشهایی است که میتواندبا سلولهای سرطانی مبارزه کند. با ورزشهایی مانند یوگا و مدیتیشن (مراقبه) می توان نفس عمیق کشیدن را تجربه و تمرین کرد.
منبع:yahoohealth