برگشت اسيد معده

10 / 10
از 1 کاربر
مقالات >> سلامت >> سیستم گوارش >>

برگشت اسيد معده- Acid reflux

بيماری «برگشت اسيد معده» را می توان با رعايت كردن نكاتی در رژيم غذايی كنترل كرد.
غذاهايی كه بايد اجتناب كرد:
برخی غذاها سبب شل شدن و كاهش استحكام اسفنكتر (عضله‌ی تنگ كننده) مری شده و در نتيجه اسيد معده به سمت مری برمی گردد، اما برخی از غذاها نيز سبب افزايش ميزان اسيد معده شده و در نتيجه به برگشت اسيد معده به سمت مری كمک می كنند:

برگشت-اسيد-معده

غذاها و نوشيدنی هايی كه بايد از آنها دوری كرد:

 نوشيدنی های كافئين‌دار مانند : قهوه، چای، انواع كولا، و نوشيدنی های انرژی زا
 نوشيدنی های الكلی و مواد غذایی حاوی الكل
 نوشيدنی هايی كه دارای اسيد می باشند مانند اسيد سيتريک موجود در پرتقال، نارنگی، گريب فروت، و ليمو ترش، آب گوجه فرنگی نيز در برخی از افراد می تواند سبب ايجاد برگشت اسيد معده شود.
 غذاهای پرچرب- غذاهای حاوی روغن زياد، گوشت‌های پرچربی، مواد غذايی خامه‌دار
 برخی ازسبزيجات مانند: پياز، سير، ترب، و فلفل دلمه‌ای
 در مصرف غذاهای تند و پرچاشنی بايد احتياط كرد و در صورت امكان از مصرف آنها خودداری نمود.
 در مصرف انواع شكلاتها بايد احتياط كرد و به ميزان كم مصرف كرد.
 نوشيدنی های كربن‌دار و يا نوشابه‌های گازدار می توانند به «برگشت اسيد معده» كمک كنند، لذا از مصرف آنها خودداری شده و يا محدود شوند.

برخی از عادات غذايی به «برگشت اسيد معده» كمک می كنند:

برگشت اسيد معده در شب و به‌هنگام خواب، تشديد می شود. بنابراين بهتر است زمان شام خوردن با برنامه‌ريزی بهتری باشد. از خوردن و يا آشاميدن مواد غذايی كه در بالا به آنها اشاره شد بايد اجتناب كرد و يا حتی الامكان در خوردن آنها جانب احتياط را رعايت كرد و به ميزان كم مصرف نمود ولی بهتر است به‌هنگام شب از خوردن و آشاميدن مواد غذايی نامبرده در بالا حتماً اجتناب نمود.

نكاتی در مورد خوردن مواد غذايی

- از پرخوری به‌ويژه در هنگام وعده غذايی شام اجتناب كنيد. خوردن چندين وعده غذايی در طول روز اما در حجم كم توصيه می شود. وعده غذايی شام بايد بسيار سبک و مختصر باشد زيرا به‌هنگام شب بدن ما به كمترين كالری و ميزان انرژی نياز دارد. لذا از خوردن زياد بايد پرهيز نمود.
- از غذا خوردن به‌هنگام تماشای تلويزيون اجتناب نمائيد. زيرا اين امر سبب پرخوری و تندتر غذا خوردن می شود و اين امر سبب می گردد كه هوای زيادی به‌هنگام غذا خوردن وارد معده شود و با ايجاد گاز و نفخ، به برگشت اسيد معده كمک می كند.
- حداقل 2 تا 3 ساعت قبل از خواب از خوردن اجتناب نمائيد. از خوردن وعده‌های غذايی سبک نيز به‌هنگام آخر شب خودداری شود.
- فعاليت بدنی سبک و يا يک ورزش سبک پس از خوردن وعده غذايی به حركات موجی روده كمک كرده و بسيار مفيد می باشد. قدم زدن و يا حتی انجام برخی كارهای سبک پس از خوردن هر وعده غذايی می تواند بسيار مفيد باشد؛ البته از انجام ورزشهای سنگين و يا فعاليت بدنی سخت پس از صرف وعده غذايی خودداری كنيد زيرا اين امر خود به تشديد برگشت اسيد معده كمک می كند.
- از كشيدن سيگار خودداری نمائيد. زيرا اين امر از عوامل تشديد كننده برگشت اسيد معده می باشند.
- از خوردن دسرهای پرچرب و خامه‌دار به‌ويژه به‌هنگام شب خودداری شود.
- سعی كنيد يک رژيم غذايی كم‌كالری داشته باشيد، رژيم غذايی به‌طور غير مستقيم به كاهش برگشت اسيد معده كمک می كند زيرا رژيم غذايی كم‌كالری در جلوگيری از چاقی و افزايش وزن مؤثر بوده و اين امر به نوبه خود در كاهش برگشت اسيد معده مؤثر خواهد بود.

منبع : سايت webMD
مترجم : نوری فرد

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :