مقالات >> تغذیه >> دانستنی های تغذیه >>
تمرهندی میوه ای ترش و شیرین بوده که غلاف آن به شکل لوبیا می باشد و درون آن رشته های چوبی شکل دیده می شود . میوه تمرهندی را با شکر مخلوط می کنند و پس از خشک شدن َآن را تبدیل به آبنبات چوبی می کنند و یا نوعی رب از آن درست می کنند.هندوهستان، ویتنام و تایلند از کشورهایی هستند که از رب تمرهندی در غذاهای خود استفاده می کنند. از تمرهندی در تهیه بعضی از سس ها استفاده میشود بویژه سس های باربکییو و سسهایی که با غذاهای گوشتی سرو می شود. از خمیر تمبر هندی برای تمیز کردن فلزاتی مانند مس و برنج استفاده می شود. دانه های سیاه و براق تمرهندی مهره های زیبایی برای درست کردن انواع دستبند و گردنبند می شوند.
فواید تمر هندی
تمرهندی را بعنوان یکی از موادی که به سلامت بدن کمک می کند وارد رژیم غذایی خود کنید. هر 100گرم میوه تمرهندی حاوی 30 واحد ویتامین A می باشد. افرادی که رژیم غذایی گیاهی دارند و گوشت نمی خورند می توانند دانه های تمرهندی را وارد رژیم غذایی خود کنند. زیرا دانه های تمرهندی حاوی پروتئین می باشند. گل، برگ، مغز و آب تمرهندی سبب کاهش التهابات می شوند. مزه مزه کردن تمرهندی سبب تسکین گلو درد می شود. در میان ارزشهای تغذیه ای فراوانی که تمر هندی دارا می باشد برخی از آنها را در اینجا ذکر می کنیم:
1.تمرهندی سرشار از آنتی اکسیدان بوده و در پیشگیری از سرطان موثر است. همچنین تمرهندی دارای کاروتن، ویتامین C و فلاونوئیدها و ویتامینهای گروه B می باشد.
2. تمرهندی از بیماریهایی ناشی از کمبود ویتامین C جلوگیری می کند.
3.تمرهندی سبب پایین آمدن تب بدن می شود و بدن را در مقابل سرماخوردگی محافظت میکند .
4. تمرهندی به هضم مواد غذایی کمک می کند
5. تمرهندی به درمان بیماریهای ناشی از کیسه صفرا کمک می کند.
6. تمرهندی خاصیت ملین دارد.
7. تمرهندی سبب کاهش کلسترول خون می شود.
8. تمرهندی به سلامت کمک می کند.
9. با غرغره کردن تمرهندی میتوان گلو درد را تسکین داد.
10. استفاده از تمرهندی برای پوست التهاب دیده سبب تسکین التهاب می گردد.
جغرافیای تمرهندی
تمرهندی از درختان بومی آفریقا بویژه سودان می باشد. در عربستان به آن «خرمای هندی» می گویند. تمرهندی از 400 سال قبل از میلاد در کشورهای هندوستان، مصر و یونان وجود داشت. آبنبات تمرهندی در آمریکای جنوبی و مرکزی بسیار معروف می باشد.
این درخت در مناطق حاره رشد می کند. این درخت پس از 4 سال کاشته شدن میوه میدهد و عمر آن 50 تا 60 سال می باشد.
موارد استفاده
از چوب درخت تمرهندی برای ساخت وسایل چوبی استفاده می شود. چوب این درخت قرمز تیره بوده و برای کف پوشهای چوبی بسیار زیباست. از دانه و برگ درخت تمرهندی بعنوان خوراک دام استفاده می شود. دانه های تمرهندی دارای پروتئین زیادی می باشند.
منبع:about.com