رانندگی و افراد دیابتی

10 / 10
از 1 کاربر
مقالات >> سلامت >> دانستنی های سلامت >>

برای اکثر مردم، رانندگی کردن به منزله داشتن اختیار، کنترل و مهارت است. رانندگی مهارت پیچیده ای می باشد و تغییراتی که در شرایط فیزیکی و احساسی و فکری یک راننده ایجاد می شود می تواند بر سلامت رانندگی تاثیرگذار باشد، بنابراین بیماری افراد دیابتی می تواند بر نحوه رانندگی آنان تأثیر بگذارد.
در کوتاه مدت، دیابت می تواند سطح گلوکز (قند) خون را بسیار بالا برده و یا بسیار کاهش دهد و در نتیجه این علائم ممکن است در شما بروز نماید:

- احساس خواب آلودگی و سرگیجه
- احساس گیجی
- تار شدن دید چشم
- از دست دادن هوشیاری و یا داشتن حملات صرعی

و در طولانی مدت، بیماری دیابت می تواند منجر به مشکلاتی شود که بر روی رانندگی افراد تأثیر می گذارد. این بیماری سبب آسیب عصبهای دست، پا و یا چشم می شود و در مواردی دیابت می تواند سبب از دست رفتن دید چشم و یا قطع عضو گردد.

رانندگی-و-افراد-دیابتی

مواردی که بیماران دیابتی هنگام رانندگی باید رعایت کنند:

• انسولین (تزریقی) و داروهای خوراکی شبیه انسولین سبب پایین آمدن سریع قند خون می شوند (هیپوگلیسمیا) بنابراین هنگامی که سطح قند خون شما خیلی پایین می باشد رانندگی نکنید. زیرا قادر به تصمیم گیری و انتخاب مناسب و تمرکز در رانندگی و کنترل ماشین نمی باشید.

• همیشه دستگاه اندازه گیری قند خون خود را به همراه داشته باشید و همچنین مقادیری خوراکی (خوراکیهایی که قند خون را سریع بالا می برند) با خود داشته باشید. به محض اینکه احساس کردید سطح قند خون شما پایین آمده، ماشین را در کناری پارک کرده و قند خون خود را اندازه بگیرید.

• از آنجایی که با پایین آمدن قند خون، ممکن است از میزان هوشیاری و تمرکز شما نیز کاسته شود. بنابراین مواد خوراکی را که برای بالابردن قند خونتان باید مصرف کنید. حتما در اتومبیل در جایی قرار دهید که به راحتی در معرض دید و قابل دسترس باشد و بتوانید سریع و به موقع از آن استفاده کنید.

• اگر سطح قند خون شما پایین آمده، خوردن مواد غذایی ساده و سبک که سطح قند خون شما را سریعا بالا ببرد مانند: آب میوه ها، نوشابه های غیر رژیمی، آبنبات و یا قرصهای قند می تواند مناسب باشد، پس از خوردن یک ماده غذایی حاوی قند و گذشت 15 دقیقه، قند خون خود را مجددا اندازه گیری کنید و اگر سطح قند خون شما به حد نرمال رسیده می توانید غذای کاملتر و حاوی پروتئین میل کنید تا زمانی که سطح قند خون شما به حد نرمال نرسیده هرگز به رانندگی خود ادامه ندهید.

• اکثر افراد دیابتی علائم هشدار دهنده ای که به هنگام پایین آمدن قند خونشان در آنها بروز می کند، تجربه کرده اند اما اگر شما فرد دیابتی هستید که بدون هیچ علامت هشدار دهنده ای دچار «هیپوگلیسمیا» می شوید هرگز نباید رانندگی کنید و بهتر است در این مورد با پزشک خود مشورت کرده و از این علائم آگاه شوید.

• در مواردی نیز بالا بودن سطح قند خون «هایپرگلیسمیا» می تواند بر شرایط رانندگی افراد تاثیر بگذارد.

• مهمترین کار برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای چشمی ناشی از دیابت، کنترل کردن سطح قند خون و کنترل فشار خون و همچنین معاینات منظم چشم می باشد که انجام معاینات سالی یکبار برای دیابتی ها ضروری است.

• افراد دیابتی باید بدانند که برای داشتن یک رانندگی سالم و امن باید مرتباً سطح قند خونشان را اندازه گیری و کنترل کنند مخصوصا زمانی که فرد از انسولین استفاده کرده و بعد پشت فرمان می نشیند حتما باید سطح قند خون خود را اندازه بگیرد و از حد نرمال آن آگاه شود.

افراد دیابتی نباید رانندگی کنند اگر:

1. قادر به تشخیص علائم هشدار دهنده ای که به هنگام کاهش قند خونشان در آنها بروز می کند نمیباشند.

2. از نظر بینایی دچار مشکل می باشند و با عینک نیز اصلاح نمی شود.

3. دچار بی حسی و ضعف در ناحیه دست و پا هستند.

همواره از کاهش قند خون خود به هنگام رانندگی جلوگیری کنید با:

1. همیشه غذاهای حاوی کربوهیدرات (حاوی قند) در اتومبیل خود داشته باشید مانند آبنبات و بیسکویت

2. هرگز به مدت 2 ساعت متوالی رانندگی نکنید مگر اینکه در این فاصله خوراک سبکی میل کرده باشید.

3. هرگز وعده های غذایی خود را حذف نکنید و یا به تاخیر نیندازید.

4. سطح قند خون خود را قبل از رانندگی و بهنگام رانندگی اندازه گرفته و کنترل کنید.

5. کارت تشخیص هویت خود را همیشه همراه خود و هم در ماشین داشته باشید و در آن ذکر شده باشد که شما یک فرد دیابتی هستید.

منبع:webmed

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :