مقالات >> تغذیه >> دانستنی های تغذیه >>
زنانی که در دوران بارداری خود رژیم غذایی مدیترانه ای دارند احتمال ابتلای فرزندشان به بیماری آسم و بعضی از آلرژی ها بسیار کاهش می یابد .
کشورهایی که در کنار دریای مدیترانه قرار دارند ، مردم این کشورها دارای رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات هستند بنابراین مصرف این نوع مواد غذایی که شامل میوه جات و سبزیجات، روغن زیتون، ماهی ، غلات سبوس دار ، حبوبات و مغزها از قبیل بادام و پسته و فندق می شود به رژیم غذایی مدیترانه ای معروف می باشد .
پزشکان 507 زن باردار را مورد تحقیق قرار دادند و در مورد عادات غذایی آنها در طول دوران بارداری تحقیق نمودند ، سپس 6 سال بعد کودکانی که از این زنان باردار بدنیا آمده بودند را از نظر وجود آسم و خس خس سینه و سرفه مورد تحقیق قرار دادند ، پس از بررسی نتایج تحقیقات ، آنان دریافتند که رژیم غذایی کودکان در طول مدت این 6 سال تأثیر بسیار کمی بر روی میزان ابتلای آنان به آسم و سایر آلرژی ها دارد و آنچه که باعث تفاوت در ابتلای به این بیماری و یا مصون بودن از این بیماری می شد همان رژیم غذایی مادران آنها در طول دوران بارداری می باشد .
حدود یک سوم از این مادران باردار از نظر داشتن رژیم غذایی مدیترانه ای نمره پایین گرفتند و دو سوم بقیه نمره بالا دریافت کردند . فرزندان مادرانی که نمره آنها پایین بود احتمال ابتلای آنان به بیماری های آسم 3 تا 4 برابر بیشتر بود نسبت به فرزندانی که مادرانشان نمره بالایی گرفته بودند .
مصرف سبزیجات بیش از 8 بار در هفته ، ماهی بیش از 3 بار در هفته و مصرف حبوبات بیش از یک بار در هفته ، به نظر می رسد دارای نقش حفاظت کننده در مقابل بیماری های آسم و آلرژی می باشند ، اما مصرف گوشت قرمز به میزان 3 تا 4 بار در هفته می تواند خطر ابتلای به این بیماری ها را افزایش دهد .
مقاله منتشر شده از این تحقیق عنوان می نمود که رژیم غذایی مدیترانه ای به علت دارا بودن دو ترکیبات عمده و کلیدی : 1- آنتی اکسیدانها و ویتامین ، سبب از بین رفتن رادیکال های آزاد می شوند و 2- اسیدهای چرب غیر اشباع که در روغن ماهی و روغن زیتون وجود دارد همگی در پیشگیری از ابتلا به بیماری آسم و آلرژی مؤثرند .
منبع:yahoohealth