فوايد اسيد آلفاليپوئيک

10 / 10
از 1 کاربر
مقالات >> سلامت >> دانستنی های سلامت >>

اسيد آلفاليپوئيک كه به آن (LA) نيز میگويند در بدن انسان ساخته می شود و به مقدار بسيار كم در گياهان و حيوانات نيز ديده شده است. «LA» در هر سلولی از بدن انسان وجود دارد و در تبديل نمودن گلوكز به انرژی نقش مهمی دارد. منابع غذايی كه حاوی «LA» میباشند عبارتند از گوشت قرمز، مخمر جو و.... البته ميزان LA موجود در مواد غذايی نسبتاً كم میباشد. بنابراين میتواند در مواردی كه جنبه درمانی دارند از مكمل‌های LA استفاده نمود، و ميزان LA موجود در مكمل‌ها بيشتر از LA موجود در مواد غذايی می باشد.

آنتی اكسيدان فعال

اسيد آلفاليپوئيك آنتی اكسيدان بسيار قوی و فعال بوده و با راديكال‌های آزاد كه برای بدن بسيار مضر میباشند، مبارزه میكند. بسياری از آنتی اكسيدان‌ها محلول در آب می باشند. بدين معنی كه فقط در آب فعال هستند و برخی از آنها محلول در چربی می باشند و فقط در بافت‌های چربی فعاليت می كند اما (LA) محلول در هر دو محيط (آب و چربی) می باشد. لذا در تمام بافت‌ها و قسمت‌های بدن وجود داشته و قادر به فعاليت می باشد. شواهد حاكی از آن است كه اين اسيد هم‌چنين می تواند ساير آنتی اكسيدانهای موجود در بدن را كه توسط راديكالهای آزاد از كار افتاده‌اند، احيا كرده تا آنها مجدداً فعال شوند.

فعاليت اين آنتی اكسيدان ها در بدن به پاكسازی و سم‌زدايی از بدن كمک كرده و آن را تسريع می بخشد، از طرفی از سلول‌ها محافظت نموده و از تخريب بافت‌ها و اندام‌های بدن جلوگيری می كند و بدن را در برابر ميكروب و آلودگی محافظت كرده و در صورت ورود ميكروب‌ها به بدن، با آنها مبارزه می كند. كارشناسان معقتدند اين اسيد (LA) هم‌چنين می تواند از تجمع بيش از اندازه فلزات در بدن مانند آهن و مس جلوگيری كرده و سبب خروج آنها از بدن شود و در نتيجه در كاهش مواد سرطان‌زا در بدن مؤثر می باشد.

(LA) مفيد برای ديابتی ها

به گفته كارشناسان، از آسيد آلفاليپوئيک برای كمک به درمان ديابت سالهاست كه در اروپا استفاده می شود. اين نوع اسيد در پايين آوردن قند خون مؤثر بوده و با توجه به توانايی آن در مبارزه با راديكالهای آزاد، می تواند در كاهش درد، سوزش، خارش، و بی حسی های ناشی ازديابت كه بر اثر آسيب ديدن عصب‌های مربوطه رخ می دهد، بسيار مؤثر باشد. اين اسيد هم‌چنين می تواند بر روی عصب‌های مرتبط با قلب كه ممكن است بر اثر ديابت دچار آسيب شده باشند، تأثير مثبتی داشته باشند.

نقش آن در كاهش كلسترول در خون (LDL)

طبق تحقيقات انجام شده، اسيد آلفاليپوئيک می تواند از اكسيداسيون چربی بر بدن (LDL) جلوگيری نمايد. اين اسيد هم‌چنين سبب افزايش ميزان پروتئين‌های تنظيم كننده كلسترول خون می شود.

نقش آن در تقويت مغز :

(LA) می تواند به‌راحتی وارد سلول‌های مغزی شود و اثر حفاظتی بر روی سلول‌های مغز و بافت عصبی آن دارد. بر همين اساس تحقيقاتی در مورد اسيد LA و نقش آن در درمان و يا پيشگيری سكته‌های قلبی و ساير آسيب‌های مغزی انجام شده است. تحقيقات نشان می دهد حيواناتی كه اسيد (LA) را دريافت می کردند كمتر دچار آسيب‌های مغزی می شدند و شانس زنده ماندن در آنها 4 برابر بيشتر از حيواناتی بود كه اسيد LA را دريافت نمی كردند.

نقش آن در بيماری آلزايمر :

تحقيقات انجام شده نشان می دهد اثرات آنتی اكسيدانی حاصل از اسيد LA می تواند برای بيماران آلزايمری مفيد باشد. افراد مبتلا به آلزايمر كه روزانه و به‌ مدت 12 ماه، 600 ميلی گرم از اين اسيد مصرف می كردند عملكرد ذهنی - شناختی آنها بهتر شده و از تخريب بيشتر سلول‌های مغزی آنها نيز جلوگيری شده بود. در تحقيق ديگری كه انجام شد و به‌مدت 48 ماه طول كشيد بيمارانی كه دچار فراموشی مختصر بودند و اسيد LA مصرف می كردند پيشرفت بيماری در آنها بسيار كند شده بود.

نقش آن در سلامت كبد :

اسيد (LA) در سلامت كبد مؤثر بوده و می تواند در درمان بيماريهای كبدی مفيد واقع شود. تحقيقات اوليه نشان می دهد كه مصرف مكمل‌های LA می تواند در درمان برخی بيماريهای مرتبط با كبد از جمله: آسيب كبدی در اثر مصرف الكلی، آسيب كبد در اثر مصرف قارچ سمی و ساير التهابات كبدی موثر باشد. برای افراد سالم مصرف روزانه 20 ميلی گرم تا 50 ميلی گرم توصيه می شود و در افراد ديابتی و يا مبتلا به بيماری های كبدی مصرف روزانه بين 600 تا 800 ميلی گرم می باشد. مصرف اسيد (LA) ممكن است با برخی داروها تداخل داشته باشند لذا توصيه می شود حتماً با تجويز پزشک آن را مصرف نمائيد تا از عوارض جانبی آن نيز مصون باشيد.

نقش آن در بيماران مبتلا به HIV :

مكمل‌های اسيد (LA) در درمان HIV و ايدز می تواند مفيد واقع شود. با تحقيقات انجام شده در آزمايشگاه محققان دريافتند، اسيد LA می تواند رشد ويروس HIV را كند و يا متوقف سازد.

نقش آن بر روی پوست :

مصرف موضعی لوسيون و يا كرمهای حاوی اسيد LA می تواند بروز پيری و چين و چروی پوست را به تأخير اندازد. اسيد LA به‌علت دارا بودن اثر آنتی اكسيدانی، می تواند پيری پوست را در اثر تابش نور خورشيد به تأخير اندازد و هم‌چنين سبب بهبودی آسيب‌های وارده به پوست شود و با كاهش چين و چروک های پوست، ظاهری جوان‌تر و شاداب‌تر به پوست بدهد.

مواد غذايی حاوي اسيد LA

اسيد LA نوعی آنتی اكسيدان می باشند كه دارای فوايد زيادی در سلامت انسان می باشد. اسيد LA با راندن راديكال‌های آزاد از بدن، مانع آسيب ديدن سلول‌ها، بافت‌ها، و اندام‌های بدن می شود. اين اسيد هم‌چنين می تواند از بروز عفونت و آلودگی به بدن جلوگيری نمايد. اين اسيد می تواند احتمال بروز بيماری های كبد، ديابت، و سكته را كاهش دهد. ميوه‌ها و سبزيجات زيادی وجود دارند كه حاوی اسيد LA می باشند.

فوايد-اسيد-آلفاليپوئيک-برگ-سبز

سبزيجات برگ پهن و سبز :

سبزيجات برگ پهن و سبز رنگ مانند اسفناج و كلم بروكلی بالاترين ميزان اسيد LA را دارا می باشند. اين اسيد در سلول‌های كلروپلاست اسفناج و بروكلی وجود دارد.
ساير سبزيجات مانند نخود فرنگی، كلم بروكلی، نيز اسيد LA می باشند. اما بيشترين ميزان اسيد LA در اسفناج و بروكلی ديده می شود.

فوايد-اسيد-آلفاليپوئيک-مرکبات

مركبات :

ميوه‌هايی مانند پرتقال، گريپ فروت، ليمو ترش و نارنگی حاوی مقادير قابل توجهی اسيد LA می باشند. اين ميوه‌ها هم‌چنين سرشار از ويتامين C، فلاونوئيدها و ساير آنتی اكسيدانها می باشند.

فوايد-اسيد-آلفاليپوئيک-گوجه

گوجه فرنگی :

گوجه فرنگی نيز حاوی مقادير چشمگيری اسيد LA می باشد، ميزان آنتی اكسيدان موجود در گوجه فرنگی تقريباً با مركبات (پرتقال، ليمو ترش و....) برابری می كند.

فوايد-اسيد-آلفاليپوئيک-گوشت

ساير مواد غذايی

علاوه بر ميوه‌ها و سبزيجات نام برده شده برخی از مواد غذايی نيز حاوی اسيد LA می باشند كه شامل: گوشت قرمز و بعضی از اندام‌های حيوانی مانند دل و جگر و قلوه منبع خوبی از اسيد LA می باشند. مخمر جو برای پخت نان و كيک از آن استفاده می شود حاوی مقادير قابل توجهی اسيد آلفاليپوئيک (LA) می باشد.

منبع : سايت webMD
مترجم : نوری فرد

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :