ماه رمضان در ترکیه

1 / 10
از 1 کاربر
مقالات >> تغذیه >> آداب غذا خوردن ملل >>

ماه-رمضان-در-ترکیه

رمضان از ماه‌های مقدس تمام مسلمانان جهان می‌باشد و در طی این ماه سبک و سیاق زندگی کمی دچار تغییر می‌شود، یکی از کشورهای مسلمان که مردم آن در ماه رمضان روزه می‌گیرند کشور ترکیه می‌باشد؛ از نظر مردم ترکیه، این ماه بسیار مقدس است زیرا قرآن در این ماه بر حضرت محمد(ص) نازل گردیده است. در ترکیه نوزادان پسری که در این ماه به دنیا می‌آیند معمولاً «رمضان» نام‌گذاری می‌شوند! یکی از رسوم جالب و دیدنی در ماه رمضان که در کشور ترکیه اتفاق می‌افتد، وجود طبّال‌ها (افراد طبل‌زن) می‌باشد که این افراد به هنگام وقت سحر در خیابان‌ها به راه می‌افتند و با نواختن طبل مردم را برای خوردن سحری و عبادت کردن بیدار می‌کنند. به عبارتی می‌توان گفت این افراد طبل‌زن در حکم ساعت‌های شماطه‌دار به حساب می‌آیند! بعضی از طبّال‌ها حین طبل زدن، آواز نیز می‌خوانند.

در هر منطقه از شهر، یک طبّال وجود دارد. در پایان ماه رمضان و شروع عید فطر، طبال‌ها در این روز به‌منظور جشن گرفتن عید فطر نیز طبل می‌نوازند و با زدن زنگ منازل، ‌عیدی و انعام خود را از مردم می‌گیرند. در کشور ترکیه، مردم به‌هنگام غروب و وقت افطار با شنیدن صدای شلیک توپ متوجه زمان افطار شده و روزه خود را افطار می‌کنند!

در نزد مردم ترکیه، ماه رمضان از ماه‌های خاص می‌باشد زیرا مسلمانان در این ماه به دستور قرآن باید روزه‌داری کنند. در کشور ترکیه، اکثر مردم مسلمانند البته این بدان معنی نیست که همه افراد روزه می‌گیرند، اما در ماه رمضان حتی افرادی که روزه نمی‌گیرند برای احترام گذاشتن به افراد روزه‌دار، از خوردن و آشامیدن در مکان‌های عمومی خودداری می‌کنند و نوشیدن مشروبات الکلی در این ماه به حداقل می‌رسد.

یکی از رنگارنگ‌ترین جنبه‌های ماه رمضان، سفره افطار می‌باشد که بسیار متنوع است و مردم روزه‌دار با شنیدن صدای اذان که از مناره‌های مساجد پخش می‌شود شروع به افطار می‌کنند. در نزد مردم ترکیه، صرفنظر از اینکه ماه رمضان در چه فصلی شروع می‌شود این ماه سرشار از نعمت و فراوانی و ماه شکرگزاری می‌باشد. در ترکیه، غذاهایی که در این ماه به هنگام افطار و سحر خورده می‌شود بسیار متنوع بوده و شامل انواع خرما، زیتون، و انواع غذاهای سبک و ساده که مخصوص وقت افطار می‌باشد. انواع شیرینی‌جات، سبزی‌ها و میوه‌جات فصل، به‌ویژه شیرینی‌ها و غذاهایی که مخصوص این ماه پخته می‌شود.

به هنگام افطار، مردم ترکیه معمولاً دوستان، فامیل و یا همسایگان خود را دعوت کرده و این وعده غذایی را در کنار یکدیگر میل می‌کنند. در فصول مختلف مواد غذایی به‌کار رفته در تهیه غذاها و شیرینی‌جات، متفاوت است. بطور مثال در فصل تابستان وعده افطار شامل: باقلوا، حلوا، کمپوت میوه، گوشت همراه با سبزیجات، سالاد و بُورک (نوعی نان ترکی) می‌باشد.
در فصل زمستان وعده افطار شامل: نوعی سوپ به‌نام –peksütan- و گوشت همراه با پیاز، پوره اسفناج، پوره‌برنج، کمپوت میوه و انواع شیرینی‌جات مخصوص این فصل می‌باشد.
در اولین سحر از ماه رمضان، معمولاً عدس پلو خورده می‌شود زیرا به اعتقاد آنان دانه‌های عدس موجود در عدس‌پلو به‌منزله دانه‌های تسبیح بوده و مقدس می‌باشد. این غذا معمولاً همراه با دوغ(ayran) و هم‌چنین کمپوت میوه خورده می‌شود.

در سایر شب‌های ماه رمضان، معمولاً غذایی که از افطار باقی مانده به وقت سحر نیز خورده می‌شود. معمولاً در وقت سحر، غذاهایی خورده می‌شود که انرژی‌زا می‌باشند مانند انواع پلوها، بُورک، کوفته و ....؛ معمولاً به هنگام سحر پس از صرف غذا چای نیز خورده می شود.

مترجم :نوری فرد

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :