مواد غذایی ضد التهاب Anti- inflammatory

10 / 10
از 1 کاربر
مقالات >> تغذیه >> دانستنی های تغذیه >>

انواع سبزيجات رنگي از مواد غذايي ضدالتهاب مي‌باشند. حتما با دارو‌هاي ضدالتهاب آشنا هستيد، اما آيا مي‌دانيد كه مواد غذايي ضدالتهاب نيز وجود دارند؟ هر ماده غذايي كه مي‌خوريد بدون ترديد بر روي شما تاثيرگذار است.

التهاب چيست؟

التهاب و يا تورم يعني واكنش بافت‌هاي بدن نسبت به يك عفونت، آلودگي، جراحت و يا يك ماده محرك. نشانه‌هاي التهاب عبارتند از: درد، ورم كردن و قرمز شدن محل درد. در بعضي مواقع نيز عملكرد بافت و يا اندام ملتهب مختل شده و قادر به حركت نمي‌باشد. برخي از بيماري‌هاي مزمن مانند بيماري‌هاي قلبي هميشه با التهاب همراه مي‌باشند.

درمان‌هاي ضدالتهاب با استفاده از دارو:

معمولا در پزشكي براي درمان التهاب از روش‌هايي مانند استراحت، ورزش سبك، كنترل وزن، حركات كششي و همچنين مصرف دارو براي كاهش التهاب و كنترل درد استفاده مي‌شود. در درمان‌هاي دارويي معمولا از داروهاي ضدالتهابي غيراستروئيدي و يا استروئيدي استفاده مي‌شود و در برخي موارد نيز ممكن است منجر به جراحي و تعويض مفصل در موضع التهاب شود. معمولا يكي از رايج‌ترين درمان‌ها همان استفاده از داروهاي غيراستروئيدي مي‌باشد. اگرچه استفاده از اين داروها در رفع التهاب مفيد مي‌باشد، اما داراي عوارض جانبي بوده و مي‌توانند سبب تحريك معده و يا زخم معده شوند. حتي در مواردي كه از اين داروها استفاده طولاني مدت مي‌شود، مي‌توانند منجر به بروز مشكلاتي براي كليه گردند.
از غذاهای تشدید کننده التهاب دوری کنید.
غذاهای تشدید کننده التهاب سبب افزایش درد ناشی از التهاب شده و خطر ابتلا به بیماری مزمن را افزایش می دهند.

زياده‌روي كردن در مصرف انواع غذاهاي آماده و مصرف گوشت‌هاي پرچربي و همچنين مصرف قند و شكر مي‌تواند منجر به افزايش التهاب در بدن شود. مواد غذايي حاوي چربي‌هاي ناسالم به‌ويژه چربي‌هاي ترانس و اشباع‌شده، و همچنين انواع گوشت‌هاي فرآوري شده، انواع غذاها و يا گوشت‌هاي آماده، هات داگ، سوسيس و كالباس كه داراي تركيبات مضري مانند نيتريت هستند مي‌توانند التهابات را افزايش دهند و منجر به مزمن شدن بيماري گردند. چربي‌هاي اشباع در مواد غذايي مانند گوشت، لبنيات و تخم‌مرغ وجود دارند، بنابراين با مصرف اين مواد غذايي علاوه بر اينكه انواع ويتامين‌ها و مواد معدني را به بدن مي‌رسانيم، چربي‌هاي ناسالم و اشباع‌شده را نيز وارد بدن خود مي‌كنيم. اين مواد غذايي همچنين حاوي اسيدهاي چربي به نام آراشيدونيك اسيد مي‌باشند، در حالي كه مقادير كمي از اين اسيد مورد نياز بدن است و مصرف بيش از اندازه آن در رژيم غذايي مي‌تواند سبب تشديد التهابات در بدن گردد، بنابراين بايد سعي شود از لبنيات كم‌چرب مانند پنير و شير كم‌چرب و همچنين گوشت بدون چربي استفاده گردد تا به كاهش التهابات در بدن كمك كنيم.

رژيم‌هاي غذايي حاوي قند و شكر زياد نيز مي‌توانند سبب تشديد التهاب، چاقي و بيماري‌هاي مزمن مانند ديابت شوند، بنابراين بايد سعي شود از رژيم غذايي حاوي قند و شكر فراوان مانند انواع نوشابه‌هاي گازدار، شيريني‌ها، آب‌نبات‌ها و ساير مواد قندي اجتناب گردد. مصرف انواع ميوه‌ها و سبزيجات به علت دارا بودن ويتامين‌ها، مواد معدني و آنتي‌اكسيدان‌هاي طبيعي براي بدن بسيار مفيد و ضروري است، اما برخي از سبزيجات مانند بادمجان، گوجه‌فرنگي و سيب‌زميني مي‌توانند سبب تشديد دردهاي ناشي از التهاب شوند.

مواد-غذایی-ضد-التهاب

مواد غذايي ضدالتهاب:

استفاده از مواد غذايي كه مي‌توانند سبب كاهش التهاب شوند به كاهش درد ناشي از التهاب كمك كرده و خطر ابتلا به بيماري‌هاي مزمن را كاهش مي‌دهد.

انواع چربیها و روغنها

مصرف اسيدهاي چرب امگا-3 كه از چربي‌هاي خوب و مفيد براي بدن مي‌باشند، به كاهش التهاب و درد ناشي از آن كمك مي‌كند، اسيدهاي چرب امگا-3 كه يكي از عوامل ضدالتهاب بسيار قوي هستند، در مواد غذايي مانند تخم‌كتان، گردو، روغن كانولا، تخم كدو و برخي ماهي‌هاي درياهاي آزاد وجود دارند. استفاده از مكمل‌هاي روغن ماهي و يا روغن تخم‌كتان كه حاوي اسيدهاي چرب امگا-3 مي‌باشند، مي‌تواند به كاهش التهاب كمك كند. روغن زيتون يكي ديگر از انواع روغن‌ها است كه مي‌تواند سبب كاهش التهاب شود. تحقيقات نشان داده‌اند كه روغن زيتون مي‌تواند خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي-عروقي را كاهش داده و به كاهش درد نيز كمك مي‌كند. ساير روغن‌ها مانند روغن هسته انگور، روغن گردو و روغن سبوس برنج از جمله روغن‌هاي مفيد در كاهش التهاب مي‌باشند.

پروتئين:

پروتئين يكي از مواد ضروري و مورد نياز بدن براي ساخت بافت‌هاي سالم به شمار مي‌آيد. از جمله مواد غذايي كه حاوي پروتئين مي‌باشند، مي‌توان انواع طيور، انواع ماهي و غذاهاي دريايي، انواع مغزها، انواع دانه‌ها، غلات و حبوبات را نام برد. مصرف گوشت قرمز مي‌تواند سبب افزايش التهاب شود، بنابراين بايد مصرف انواع گوشت‌هاي قرمز و پرچرب را كاهش داد و در صورت مصرف گوشت قرمز تا حد امكان از انواع كم‌چرب و يا بدون چربي آن استفاده گردد.
محصولات سويا مانند پنير توفو (پنير حاصل از سويا)، سويا شير و دانه‌هاي سويا نيز از منابع غني حاوي پروتئين مي‌باشند كه در كاهش التهاب و درد موثر هستند

كربوهيدرات‌ها و فيبر:

كربوهيدرات مورد نياز بدن خود را با مصرف انواع سبزيجات، ميوه‌ها و غلات سبوسدار تامين كنيد و تا جايي كه امكان دارد از نان‌هاي سبوسدار، و انواع ماكاروني كه از آرد سبوسدار تهيه شده باشد، استفاده كنيد. غلات با سبوس كامل يكي از منابع بسيار خوب در تامين فيبر مي‌باشند و رژيم غذايي سرشار از فيبر مي‌تواند سبب كاهش التهابات شود. از سبزيجات داراي برگ‌هاي سبز تيره و همچنين انواع ميوه‌هاي تازه بيشتر استفاده كنيد. سعي نماييد در روز حداقل 5 نوبت ميوه و سبزيجات مصرف كنيد. انواع سبزيجات به رنگ سبز و ميوه‌ها از منابع غني فيبر مي‌باشند. انواع توت‌ها به‌ويژه توت‌فرنگي از آنجايي كه حاوي تركيبات ضدالتهاب مانند فيتوكميكال‌ها و آنتي‌اكسيدان‌ها مي‌باشند، از منابع غذايي بسيار مفيد هستند. سيب و پياز قرمز نيز داراي تركيبات ضدالتهاب قوي مي‌باشند.

نوشيدني‌هاي سالم:

بدن ما روزانه به آب زيادي نياز دارد و اين آب از طريق مصرف مواد غذايي و ساير نوشيدني‌ها تامين مي‌شود. يكي از ساده‌ترين و در عين حال بهترين و سالم‌ترين منابع تامين‌كننده آب بدن همان آب ساده مي‌باشد. ساير منابعي كه مي‌توانند آب بدن را تامين نمايند عبارتند از انواع آبميوه‌هاي 100 درصد طبيعي، انواع دمنوش‌هاي گياهي، آب انواع سبزيجات و شير كم‌چرب. روزانه حدود 20 درصد از آب مورد نياز بدن از طريق مواد غذايي كه خورده مي‌شود تامين مي‌گردد.

نكاتي در مورد عادات غذايي و كاهش التهاب:

به طور كلي، اگر تصميم داريد از مواد غذايي ضدالتهاب براي كاهش التهاب و درد ناشي از آن استفاده كنيد سعي نماييد از موادغذايي تازه استفاده كنيد و از مصرف مواد غذايي آماده، پرچرب و فرآوري شده اجتناب نماييد.
براي صبحانه بهتر است از جوپرك شده همراه با مغزگردو و انواع توت‌ها و همچنين يك فنجان سويا شير استفاده شود.
ميان‌وعده‌هاي خود را از ميان انواع ميوه‌ها و سبزيجات تازه، انواع مغزها و دانه‌ها انتخاب كنيد و از مصرف انواع شيريني‌ها و شكلات‌ها خودداري نماييد.
مصرف ماهي را افزايش دهيد و از انواع گوشت‌هاي پرچرب و قرمز كمتر استفاده كنيد.
از مصرف غذاهاي سرخ‌شده و پرچرب خودداري نماييد.
از سبزيجات پخته و رنگي كه به رنگ‌هاي زرد، نارنجي و سبز (مانند انواع فلفل‌دلمه‌اي، هويج و ...) هستند، بيشتر استفاده كنيد.
روزانه مقدار زيادي آب بنوشيد. انواع آبميوه‌هاي 100 درصد طبيعي و آب انواع سبزيجات، چاي سبز و انواع دم‌كرده‌هاي گياهي بسيار مناسبند.
با در نظر گرفتن ميزان كالري مورد نياز بدن در روز، سعي كنيد به همان اندازه كه بدن به كالري نياز دارد مواد غذايي مصرف نماييد و از مصرف بيش از حد موادغذايي خودداري كنيد، زيرا رساندن كالري بيش از نياز به بدن سبب افزايش وزن و چاقي مي‌شود و چاقي خود يكي از عوامل تشديد‌كننده التهاب و درد مي‌باشد، بنابراين با مديريت كردن ميزان كالري و كنترل وزن خود، به کاهش التهاب و درد ناشي از آن كمک کنیم

منبع:ٌWebMD

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :