هموروئيد

10 / 10
از 1 کاربر
مقالات >> سلامت >> سیستم گوارش >>

هموروئيد (بواسير) همان فراخ و متورم شدن رگها در ناحيه مقعد و راست روده مي‌باشد. هموروئيد يكي از معمول‌ترين بيماري‌ها در بين مردم سراسر جهان مي‌باشد و حدود 70 تا 80% افراد به آن مبتلا مي‌باشند. هموروئيد معمولاً بر اثر فشار بيش از حد بر روي رگ‌هاي ناحيه مقعد به‌هنگام زايمان و يا در دوران بارداري و يا در اثر عدم فعاليت فيزيكي رخ مي‌دهد.
هموروئيد معمولاً بيماري خطرناكي نمي‌باشد، اما مي‌تواند سبب خارش، خونريزي و احساس ناراحتي در افراد شود. در صورت شديد بودن، مي‌توان عمل جراحي نمود. البته احتمال برگشت مجدد اين بيماري در افراد وجود دارد. داشتن ورزش مرتب و منظم و هم‌چنين رژيم غذايي خاص و سالم از عوامل مؤثر در پيشگيري و درمان هموروئيد مي‌باشند.

هموروئید

رژيم غذايي مناسب در پيشگيري و درمان هموروئيد :

1- داشتن رژيم غذايي سرشار از فيبر:

فيبر موجود در دانه تخم كتان (بَزَرَك) در جلوگيري از يبوست و هموروئيد مؤثر است. اصولاً مواد غذايي كه منشاء گياهي دارند داراي فيبر مي‌باشند و از آن‌جايي كه آنزيم‌هاي بدن نمي‌توانند فيبر را هضم نمايند لذا فيبر موجود در مواد غذايي جذب جريان خون نمي‌شود و تبديل به انرژي نمي‌گردد. اساساً فيبرها را به دو نوع تقسيم‌بندي مي‌كنند: فيبر قابل حل و فيبر غير قابل حل. فيبرهاي قابل حل، زماني كه با آب مخلوط مي‌شوند به حالت ژل مانند در مي‌آيند و در صورتي كه فيبرهاي نامحلول كه در آب حل نمي‌شوند درون روده، دست نخورده باقي مي‌مانند.

فيبرهاي محلول سبب مي‌شوند كه دفع مدفوع از بدن راحت‌تر صورت گيرد و در نتيجه از بروز يبوست جلوگيري مي‌كند و اين امر به نوبه خود از بروز هموروئيد پيشگيري كرده و در صورت ابتلا به هموروئيد از تشديد آن جلوگيري مي‌كند. براي جلوگيري از نفخ و جمع شدن گاز در معده، سعي كنيد فيبر را بتدريج به رژيم غذايي خود اضافه كنيد و مسأله مهم ديگر اين است كه با مصرف مواد غذايي فيبردار حتماً آب فراوان و كافي نيز بنوشيد زيرا در غير اينصورت فيبر اثر منفي داشته و خود سبب بروز يبوست و هموروئيد خواهد شد! منابعي كه داراي فيبر محلول مي‌باشند عبارتند از: انواع جو (دو سر وپرك) تخم كتان، نخود و لوبيا، انواع سيب، هويج، و انواع توت

2- مواد غذايي حاوي بيو فلاونوئيد مصرف كنيد:

بيوفلاونوئيدها يا همان فلاونوئيدها تركيباتي هستند كه به‌طور طبيعي در گياهان وجود دارند. رنگ انواع ميوه‌ها و سبزيجات در اثر همين تركيبات مي‌باشد و از طرفي اين تركيبات سبب حفظ گياهان از ميكروب و حشرات مي‌شوند. تحقيقات نشان مي‌دهد بيوفلاونوئيدها نه تنها سبب حفظ گياهان مي‌شوند، بلكه انسان را نيز محافظت مي‌كنند. برخي تحقيقات حاكي از آن است كه رابطه‌اي ميان مصرف فراوان و طولاني مدت فلاونوئيدها و پيشگيري از بروز خارش، خونريزي و ساير علائم ناشي از هموروئيد وجود دارد. يكي از اثرات مثبت فلاونوئيدها توانايي آنها در تقويت و استحكام ديواره و جدار عروق خوني بوده و سبب جلوگيري از فشار راديكال‌هاي آزاد بر روي عروق خوني مي‌شوند.

3- از خوردن مواد غذايي محرك اجتناب كنيد :

اگر از افرادي هستيد كه دچار هموروئيد مي‌باشيد سعي كنيد از مصرف مواد غذايي و تركيباتي مانند مركبات، غذاهاي بسيار تند، گوجه‌فرنگي، و قهوه خودداري نمائيد، زيرا اين نوع مواد غذايي و تركيبات موجود در آنها سبب تشديد بيماري هموروئيد مي‌شوند.

منبع : سايت webMD
مترجم : نوري فرد

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :