پیشگیری از عفونت ادراری با مواد غذایی

10 / 10
از 1 کاربر
مقالات >> سلامت >> دانستنی های سلامت >>

پیشگیری ازعفونت ادراری با موادغذایی

 

عفونت مجاری ادراری (UTI) یک نوع آلودگی باکتریایی می باشد که مجاری ادراری را  تحت تأثير قرار مي‌دهد. عفونت ادراري بسيار شايع بوده و به‌ويژه در زنان شايع‌تر است. آمار نشان مي‌دهد كه اكثر زنان در دوره‌اي از زندگي خود دچار عفونت ادراري شده‌اند. اگر چه بروز اين بيماري در مردان چندان شايع نمي‌باشد، اما در صورت بروز آن، مي‌تواند خطرناك باشد.

پیشگیری از عفونت ادراری با مواد غذایی

ادرار، به خودي خود استريل بوده و عاري از باكتري و ويروس مي‌باشد. عفونت مجاري ادراري زماني اتفاق مي‌افتد كه باكتري (نوعاً باكتري E.coli) که بطور طبیعی در دستگاه گوارش زندگی می کند) به سمت مجراي ادرار رفته و در آنجا شروع به تكثير مي‌كند. اگر باكتري به سمت مثانه رفته و از آن  شروع به تكثير و زياد شدن كند، عفونت مثانه اتفاق مي‌افتد. درمان عفونت ادراري بسيار مهم بوده و فرد مبتلا به آن سريعاً بايد تحت درمان قرار گيرد تا از پيشرفت و ورود باكتري به ساير مناطق از جمله حالب (لوله‌اي كه ادرار را از كليه به مثانه مي‌آورد) جلوگيري شود، زيرا در غير اين صورت باكتري وارد كليه‌ها شده و سبب عفونت كليوي مي‌شود. برخي از مواد غذايي مي‌توانند در پيشگيري از بروز عفونت مجاري ادرار مؤثر باشند و برخي ديگر از مواد غذايي مي‌توانند مكمل درمان‌هاي پزشكي باشند. برخی از این مواد غذایی را برای شما بازگو می کنیم.

نکات تغذیه ای که در زیر بیان می شود در پیشگیری از بروز عفونتهای ادراری موثرند اما توجه داشته باشید که استفاده از این مواد غذایی هرگز نمی تواند جایگزین درمانهای پزشکی و دارویی باشد بنابراین در کنار درمانهای دارویی و با مشورت پزشک از این مواد غذایی نیز میتوانید استفاده نمایید.  

پیشگیری از عفونت ادراری با مواد غذایی

1. به ميزان فراوان آب بنوشيد. يكي از مهم‌ترين اقدامات در پيشگيري از بروز مجدد عفونت ادراري، نوشيدن آب فراوان مي‌باشد. ثابت شده است كه خطر ابتلا به عفونت‌هاي مجاري ادراري با نوشيدن مايعات و آب به مقدار فراوان، مي‌تواند كاهش يابد.


نوشيدن آب كافي مي‌تواند درمان عفونت ادراري را نيز تسريع بخشيده و با رقيق كردن ادرار سبب دفع و كاهش باكتري از مجاري ادرار و در نتيجه سبب بهبودي سريع‌تر گردد. اكثر كارشناسان معتقدند كه نوشيدن روزانه 8 ليوان آب لازم مي‌باشد.

پیشگیری از عفونت ادراری با مواد غذایی

2. مصرف مواد غذايي حاوي باکتریهای پروبیوتیک، باکتریهایی مانند bifidum(L.acidophilus)   که اصطلاحا باکتریهای پروبیوتیک نام دارند در نواحی  معده و روده زندگی می کنند و علاوه بر کمک به هضم غذا در دستگاه گوارش از رشد باکتریهای بیماریزا  در نواحی معده و روده نیز جلوگیری می کنند. تحقیقات نیز ثابت کرده که حضور باکتریهای پروبیوتیک در بدن، خطر  ابتلا به عفونتهای ادراری را کاهش می دهد. محققان دریافتند زمانی که  از محصولات لبنی پروبیوتیک 3 بار در هفته استفاده می کردند امکان ابتلای مجدد به عفونتهای ادراری80% در آنها کمتر بوده  نسبت به زنانی که محصولات پروبیوتیک کمتر از یکبار در هفته استفاده می کردند. علاوه بر دوغ و ماست پروبیوتیک، سایر محصولات تخمیر شده مانند میسو و تمپه (نوعی ماده غذایی که از تخمیر دانه های سویا حاصل می شوند )حاوی باکتریهای پروبیوتیک می باشند، مفیدند . اگر شما برای درمان عفونتهای ادراری از آنتی بیوتیک استفاده می کنید، مصرف محصولات حاوی باکتریهای پروبیوتیک ضروری به نظر می رسد. زیرا آنتی بیوتیکها سبب از بین رفتن باکتریهای مفید موجود در معده و روده می شوند.

پیشگیری از عفونت ادراری با مواد غذایی

بتاكاروتن موجود در انواع كلم مانند كلم بروکلي مي‌تواند با تبديل شدن به ويتامين A در بدن، با باكتري‌هاي ايجاد‌كننده عفونت ادراري مبارزه كند.

3. مصرف مواد غذایی حاوی بتاکاروتن و ویتامین A، یکی دیگر از ترکیبات غذایی که با عفونتهای ادراری مبارزه می کنند ویتامین A می باشد. زیرا این ویتامین باعث سلامت و تقویت مجاری ریوی، روده ای و ادراری می شود. در تحقيقي كه انجام گرفت 12 فرد مبتلا به عفونت‌هاي ادراري علاوه بر دريافت داروهاي ضدميكروبي از مكمل‌هاي ويتامين‌ A نيز استفاده مي‌كردند، در حالي كه گروه ديگر (12 نفر مبتلا به عفونت ادراري) فقط از دارونما استفاده مي‌كردند، پس از گذشت 6 ماه افرادي كه از مكمل‌هاي ويتامين A استفاده كرده بودند، ميزان آلودگي در آنها از 6/3 به 8/0 رسيده بود، در حالي كه در گروه ديگر آلودگي كمتر نشده بود و يا به ميزان كمتري كاهش يافته بود(8/2). ميوه‌ها و سبزيجات حاوي بتاكاروتن مي‌توانند منبع خوبي براي ويتامين A نيز باشند، زيرا بدن قادر است بتاكاروتن را به ويتامين A تبديل نمايد. هويج و كلم بروكلي از جمله سبزيجات حاوي بتاكاروتن مي‌باشند.

پیشگیری از عفونت ادراری با مواد غذایی

4. مصرف موادغذايي حاوي «فلاونول» را افزايش دهيد: محققان معتقدند مصرف فراوان فلاونول مي‌تواند در پيشگيري از ابتلاي مجدد به عفونت‌هاي ادراري مؤثر باشد. فلاونول‌ها زيرمجموعه فلاوونوييدها مي‌باشند و حاوي تركيباتي هستند كه به سلامت بدن كمك مي‌‌كنند و در گياهان وجود دارند. بسياري از ميوه‌ها مانند سيب و آلو منبع خوبي از فلاونول مي‌باشند. انواع توت‌ها بویژه آب توت نيز منبع غني از فلاونول هستند. محققان معتقدند تركيبات فلاونول از چسبيدن باكتري‌هاي بيماريزا به جدار مثانه جلوگيري كرده و در نتيجه سبب بيرون كردن آنها از بدن توسط ادرار مي‌شوند. .

5.از مصرف غذاهاي تحريك‌كننده بپرهيزيد. اگر مبتلا به عفونت‌هاي ادراري هستيد، از مصرف مواد غذايي تحريك‌كننده مثانه مانند: مرکبات، غذاهاي تند، گوجه فرنگی، پنيرهاي مانده و كافئين خودداري نماييد. همچنين از مصرف مواد غذايي و يا نوشيدني‌هاي حاوي تركيبات شيرين‌كننده مصنوعي خودداري نماييد. اين نوع موادغذايي و تركيبات موجود در آنها مي‌توانند علائم بيماري را تشديد كرده و تكرر ادرار را بيشتر نمايند.

منبع:yahoohealth

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :