چرا باید ماهی بخوریم

10 / 10
از 1 کاربر
مقالات >> تغذیه >> دانستنی های تغذیه >>

غذاهای دريايی از جمله ماهی، از مواد غذايی سالم بوده كه حاوی پروتئين بالا و چربی اشباع كم و منابع غنی از اسيدهای چرب امگا -3 مي‌باشند، بنابراين با اضافه كردن غذاهای دريايی به رژيم غذايي روزانه خود می‌توانيد از انواع ويتامين‌ها، مواد معدنی و مواد مغذی مورد نياز كه به سلامت بدن كمك زيادی می كنند، بهره‌مند شويد. ماهی را می‌توان با روش‌هايی مختلف وارد رژيم غذايی كرد مانند گريل كردن، كبابی‌كردن، بخارپز شده و آبپز شده.

چرا باید ماهی بخوریم

کارشناسان تغذیه معتقدند که ماهی از جمله مواد غذایی است که دارای خواص مفید و فراوان می باشد. در اینجا به مواردی از آن اشاره می کنیم.

1. مفيد برای سلامت قلب:

اسيدهای چرب امگا-3 كه در ماهی به مقدار فراوان وجود دارند در سلامت قلب، عروق و رگ‌های خونی مؤثر بوده و می توانند سبب تقويت سيستم قلبی- عروقی شوند. رژيم غذايی حاوی ماهی مي‌تواند در پيشگيری از بيماری‌های قلبی- عروقی مؤثر بوده و با جلوگيری از افزايش ميزان تری‌گليسيريد خون و يا كاهش دادن سطح تری‌گليسيريد اضافی در بدن و از طرفي بالا بردن سطح كلسترول خوب(HDL) و جلوگیری از لخته شدن خون به سلامت قلب و عملكرد درست آن كمك فراوانی نمايد. ماهي‌هايی مانند ماهي سالمون از اسيدهاي چرب امگا-3 بيشتري برخوردار بوده و در نتيجه در سلامت قلب مؤثرترند. تحقيقات نشان داده خوردن ماهي دو بار در هفته مي‌تواند خطر ابتلا به بيماری‌های قلبی را كه منجر به فوت افراد می‌شوند، تا حدود زيادی كاهش دهد.

2. مؤثر در پيشگيری از فشار خون بالا:

روغن ماهی در پايين آوردن فشار خون بالا مؤثر مي‌باشد، اما چگونگي آن هنوز مشخص نمی باشد و مصرف قرص‌هاي روغن‌ ماهي حتماً با توصيه پزشك مربوطه انجام شود.

3. مؤثر در كاهش وزن:

طبق تحقيقات انجام شده روغن ماهي حاوی تركيباتي است كه می‌تواند از تبديل شدن برخي سلول‌ها به سلول‌های چربی جلوگيري كرده و در نتيجه سبب كاهش تجمع چربی و انباشته شدن آن در بدن مي‌شود و به كاهش وزن كمك مي‌كند.
تحقيقات اوليه حاكي از آن است كه مصرف روغن ماهي اگر همراه با انجام تمرينات ورزشی نيز باشد مي‌تواند مؤثرتر واقع شودنسبت به مصرف روغن ماهی بدون انجام تمرینات ورزشی.

4. مؤثر در جلوگیری از سرطان

اسيدهای چرب امگا-3 موجود در ماهی مي‌توانند در پيشگيری از 3سرطان شايع سينه، پروستات و روده مؤثر باشند.مكمل‌های حاوی روغن‌ ماهي مي‌توانند در افراد منجر به سرطانهای ناشی از کلسترول بالا در خون کمک کند.

چرا باید ماهی بخوریم

5. موثر در تقویت عملکرد مغز

اسيدهای چرب امگا- 3 كه در ماهيها به مقدار فراوان وجود دارد ‌مي‌توانند در تقويت سيستم مغز مؤثر باشند. اسيدهای چرب امگا-3 اگر به ميزان لازم به بدن رسانده شوند، سبب افزايش تمركز افراد (كودكان و بزرگسالان) شوند.

تحقيقات اخير نشان مي‌دهند مکملهای حاوی روغن‌ ماهي مي‌توانند سبب تقويت حافظه در افراد ميانسال شوند. از طرفی تحقيقات نشان مي‌دهند افرادی كه دچار آلزايمر خفيف شده‌اند، مصرف مكمل‌هاي روغن ماهی نمي‌تواند از پيشرفت بيماری در آنها جلوگیری نمايد. محققان دريافتند اسيدهای چرب امگا- 3 موجود در ماهی مي‌توانند سبب تقويت و رشد سلول‌های مغزی در دوران جنينی و نوزادی شوند.

6. مؤثر در كاهش التهابات:

ماهي، به‌ويژه روغن ماهي حاوی تركيبات ضدالتهابی بوده و در نتيجه در كاهش التهابات به‌وجود آمده در خون و یا در بافت‌ها مؤثر است.

اسيدهای چرب امگا-3 بویژه (EPA)كه در روغن ماهی موجود مي‌باشند، دارای اثرات مثبتي بر روی التهابات بدن بوده و با كاهش دادن التهابات، سبب كاهش درد و تسكين مي‌شوند و در كاهش التهاباتی مانند آرتريت، التهاب غده پروستات و التهاب مثانه مؤثرند.

7. مؤثر در تقويت بينايی:

ماهي در تقويت ديد چشم مؤثر است. ماهي از ابتلا به برخي بيمار‌ي‌هاي چشمي مانند آب سياه و سندرم چشم خشك جلوگيري مي‌كند. تحقيقات نشان مي‌دهند افرادي كه در هفته حداقل 2 بار ماهي مصرف مي‌كنند كمتر دچار بيماري‌هاي چشمي دوران ميانسالي و پيري مي‌شوند نسبت به افرادی که اصلا ماهی مصرف نمی کنند. محققان معتقدند اسيدهاي چرب امگا-3 موجود در ماهي مي‌توانند در كاهش التهابات مؤثر بوده و سبب بهبود عملكرد عروق خونی ‌شوند.

چرا باید ماهی بخوریم

8.مؤثر در سلامت پوست:

مصرف ماهی در حفظ بهداشت و سلامت پوست مؤثر است. تحقيقات انجام شده حاكي از آن است كه اسيدهاي چرب امگا-3 موجود در روغن ماهي مي‌توانند در پيشگيري از چين و چروك پوست مؤثر بوده و فرآيند پيري پوست را به تأخير اندازند. همچنين اسيدهاي چرب امگا-3 مي‌توانند از پوست‌ در برابر اشعه‌هاي مضر نور خورشيد محافظت نمايند.

9. ضدافسردگی:

اسيدهای چرب امگا-3 در كاهش افسردگی و همچنين پايين آوردن اضطراب و نگراني مؤثر است. تحقيقات نشان مي‌دهند جوامعي كه ماهي زياد مصرف مي‌كنند، كمتر دچار بيماری افسردگي مي‌شوند.

ماهي‌هايي كه حاوي ميزان بالايي از اسيدهاي چرب امگا- 3 مي‌باشند، عبارتند از ماهي سالمون، ساردين، قزل‌آلا و ماهي‌تن.

آگاه شدن از مزاياي فراوان انواع ماهي، اولين قدم می باشد و گام دوم وارد نمودن ماهی ها در رژيم غذايی و تداوم آن بطور مرتب می باشد.

منبع:webmd

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :